3 medaliai iš Europos taurės Blokart varžybų

 Foto: Lauren Anora Mcgavin
Vasario 26-28 dienomis Ostendėje, Belgijoje įvyko Europos taurės Blokart varžybos. Susirungti Šiaurės jūros paplūdymio atoslūgio "akvatorijoje" suvažiavo 57 sportininkai iš 8 šalių: Vokietijos, Austrijos, Prancūzijos, Nyderlandų, Belgijos, Jungtinės Karalystės, Lietuvos ir net iš N. Zelandijos.

Varžomasi buvo techniškoje priešvėjinėje-pavėjinėje distancijoje. Iš viso sportininkai startavo po 10 kartų. Penktadienį sąlygos buriavimui buvo nepalankios - švietė saulė ir nebuvo vėjo.. Tuo tarpu šeštadienį buvo duoti net 7 startai prie 6 m/s, o paskutinę varžybų dieną, sekmadienį - 3 startai, užpūtus 9-11 m/s šiauriui.
Paplūdimys buvo puikio būklės, tiesa, pradžioje reikėjo apsiprasti su itin klampiu šlapiu smėliu, kuriame nors kiek stabtelėjęs, pradėdavai kaip reikiant klimpti.


Puikiai pasirodžiusi Lietuvos Blokart komanda vėl parsivežė medalių! Net 3 sportininkai iš 5 komandos narių lipo ant garbės pakylos.
Jovilė Gedmontaitė tarp lengvasvorių iškovojo 3 vietą, Gediminas Petrauskas tarp sunkiasvorių - 2-ą ir Matas Mizgiris - 2-as vidutinio svorio kategorijoje.

  Foto: Lauren Anora Mcgavin

Puikiai buriavo ir jauniausieji varžybų dalyviai. Po pirmosios dienos Vykintas Mizgiris buvo 3-ias absoliučioje Production įskaitoje tarp 29 dalyvių ir buriuodamas prie 6-7 m/s net kelis kartus finišavo aplenkdamas savo tėvą Matą. Galutinėje lengvasvorių įskaitoje Vykintas užėmė 4 vietą.
Rimvydas Mažunavičius taipogi puikiai kovėsi ant smėlio ir laimėjo 5-ąją vietą niekuo nenusileisdamas vyresniems už save dalyviams.


Detalūs rezultatai: http://laptiming.eu/results/2016/02/BBC%20EUBCO/

Paskutinis ir lemiamas vidutinio svorio kategorijos važiavimas VIDEO:

Komentarai

Populiarūs įrašai