Auksinis V. Andrulytės debiutas Baltijos Blokart vėjaračių čempionate

Šį savaitgalį Atviro Baltijos Blokart vėjaračių čempionato dalyvius išbandė lietus bei stiprus ir gūsingas, vietomis iki 20 m/s stiprumo siekęs, vėjas. Ekstremalių buriavimo sąlygų nepabūgo visi 25 varžybose startavę sportininkai, iš kurių jauniausiajam - 9 metai.

Neringos miesto gimtadienio metu buriuotojai varžėsi 4 svorio kategorijose: ultra lengvasvorių, lengvasvorių, vidutinio svorio ir sunkiasvorių. Buriuojama buvo priešvėjinėje-pavėjinėje distancijoje, kurioje vėjaratininkai pasiekdavo net 50 km/h greitį.

Pirmąją varžybų dieną dalyvius prausė stiprus lietus ir neretai mažiau patyrusius apversdavo staigūs gūsiai, dar vadinami "plaktukais", o antrąją dieną visus nudžiugino stabilesnis vėjas ir saulėti Nidos aerodrome peizažai. Visi sportininkai startavo 7 kartus.



Blokart vėjaračių sporte itin sėkmingai startavo geriausia 2014 metų Lietuvos buriuotoja Viktorija Andrulytė. Ji lengvasvorių kategorijoje įveikė didesnę patirtį turinčius vėjaratininkus ir iškovojo pirmąją vietą moterų, bei absoliučioje įskaitoje.

Ultralengvasvoris Vykintas Mizgiris iš Nidos užtikrintai nugalėjo savo kategorijoje laimėjęs visus važiavimus. Sunkiasvorių kategorijoje beveik taip pat, išskyrus vieną trečią vietą, dominavo klaipėdietis Gediminas Petrauskas.

Aršiausia kova vyko vidutinio svorio kategorijoje, kurioje Antanas Golubovskis triskart finišavo pirmas ir surinkęs 9 taškus įrodė, kad yra geriausias.

Detalūs rezultatai: žiūrėti (PDF)
Video: https://youtu.be/82nY6Ds1840

Komentarai

Populiarūs įrašai