1 aukso ir 2 sidabro medaliai iš Belgijos


Lietuvos Blokart komandos nariai puikiai pasirodė 2014 m. Kovo 22-23 d. Ostendės miesto paplūdimyje vykusiame atvirame Belgijos Blokart čempionate.

Varžybos vyko ant atoslūgio zonos smėlio priešais miesto centrą. Treniruotės diena penktadienį nei lietuviams nei kitų 7 šalių dalyviams neįvyko - pliažas atrodė kaip subombarduotas - vienos duobės. Atrodė, kad varžybos turės būti perkraustytos į uostą ant asfalto. Laimei, "Dievo pirštas" per naktį paplūdimį sulygino ir jis tapo neatpažįstamas - lygus ir švarus smėliukas. Visgi Ostendės pliažas buvo siauresnis nei visada - tik apie 100 metrų pločio, o smėlis tikrai neidealus - minkštokas - vos sustojus bematant ratai ima "skęsti", be kita ko - gan ryški "nuokalnė" link jūros. Tačiau svarbiausio elemento - vėjo - niekam nepritrūko.

Vėjaratininkai buvo padalinti į 2 laivynus production (21 dalyvis) ir performance (23 dalyviai) ir atitinkamai pagal svorio kategorijas. Kiekvieno laivyno buriuotojai startavo visi kartu, tačiau rezultatai buvo skaičiuojami kiekvienai svorio kategorijai atskirai. Distancija techniška: priešvėjinė - pavėjinė.


Video iš kvadrakopterio: http://vimeo.com/89835581

Šeštadienį pūtė stiprus ir gūsingas 9-12 m/s pietvakarių vėjas ir apie 1 km ilgio distancijoje per 10 min. važiavimo trukmę vėjaratininkai susukdavo po 2-3 ratus. Pirmąją dieną lietuviai parodė prastus rezultatus: Ilgaudas Šeputa suklydo pasirinkdamas per mažą padangų slėgį, todėl buriavio performance laivyno gale, jauniausias varžybų dalyvis 9-erių Vykintas Mizgiris pirmąkart buriavo ant atoslūgio smėlio, tad mokėsi neįklimpti, sugeneruoti bei išlaikyti greitį, bei kitų buriavimo subtilumų atoslūgio zonoje, na o Matas Mizgiris savo dėmesį skyrė važiuodamas šalia jaunojo buriuotojo ir dalindamas patarimus.

Po pirmosios dienos 4-ių startų savo svorio kategorijoje  Vykintas Mizgiris be konkurencijos 1-as tarp ultralengvasvorių, kadangi organizatoriai jį paliko vieną svorio kategorijoje. Visgi Vykintas startuodamas su visu production laivynu rodė stabiliai gerėjančius rezultatus absoliučioje įskaitoje: pirmą važiavimą finišavo 19-as, antrą - 11-as, trečią - 8-as, ketvirtą - 11-as tarp 21 vėjaratininkų; Matas Mizgiris tenkinois 4-a pozicija iš 11 vidutinio svorio vairininkų (18-as, 4-as, 9-as ir 3-ias absoliučioje įskaitoje); Ilgaudas Šeputa liko 3-ioje pozicijoje tarp 5-ių performance supersunkiasvorių (21-as, 21-as, 18-as ir 22-as absoliučioje įskaitoje).















Antrąją varžybų dieną pūtė kiek silpnesnis, tačiau stabilus ir visus pavežęs 6-8 m/s vakaris. Ryte po pirmojo starto sėdus vėjui Vykintas sunkiai judėjo su 3.0 kv.m. bure, tačiau pakeitus burę į 4.0 kv.m. likusius važiavimus finišuodavo stabiliai vis aukštesnėje pozicijoje absoliučioje įskaitoje (19-as, 9-as, 9-as ir 7-as), na o savo ultralengvasvorių kategorijoje pasipuošė auksu, kadangi buvo vienintelis dalyvis iš vaikų; Matas Mizgiris tik varžybų pabaigoje "atsijungė nuo treneriavimo" ir pradėjo laimėti važiavimus savo svorio kategorijoje (7, 3, 1, 1) ir to dėka laimėjo sidabro medalį (23 taškai), nusileidęs savo pastoviam konkurentui iš Prancūzijos Herve Perrot; Ilgaudas Šeputa prisipūtęs padangas supersunkiasvoriams nepaliko jokių šansų ir visus 3 važiavimus finišavo 1-as, o distancijoje "maudė" net ženkliai lengvesnius varžovus finišuodamas 9-as, 12-as, 10-as (iš 23-jų) aplenkė sunkiasvorius ir netgi kelis vidutinio svorio kategorijos vairinikus. Ilgaudas Šeputa 2 taškais nusileido stabiliau rungtyniavusiam prancūzui Franck Alicot ir iškovojo sidabro medalį.


Detalūs rezultatai: http://www.janmarques.net/bobco14/results/final/points.htm 
Absoliuti įskaita su laikais: http://www.janmarques.net/bobco14/results/final/times.htm

Komentarai

Lukrecija Vall sakė…
Sveikinu, kokie jus visi saunuoliai!!!O patys didziausi sveikinimai aukso medalio laimetojui Vykintui,ir taip pat su devintuoju gimtadieniu sveikinu, linkiu,kad visi ateinantys gimtadieniai butu pazymeti aukso medaliais.
Anonimiškas sakė…
If successes are uncommon however significant, you might be} onto a excessive volatility sport. If you win typically, but the wins are nerve-wracking 솔 카지노 and small, you simply found a low-volatility sport. An straightforward way determine on} video games with the best variance is to use Google operators and let the world's largest search engine do the be just right for you|give you the results you want}. / Data Dynamics insists on the necessity of a world wealthy platform for enterprise data environments, permitting for a greater understanding of their property.
Rony sakė…
Neseniai turėjau malonumą išbandyti blokartus ir turiu pasakyti, kad tai buvo viena iš labiausiai jaudinančių patirčių mano gyvenime!

Kai išmokau valdyti elegantišką, greitą transporto priemonę, mane pribloškė didžiulis jaudulys ir adrenalino antplūdis lenktyniaujant per smėlį. Vėjas plaukuose ir saulė ant veido kiekvieną akimirką priminė nuotykį.

Nepaisant iššūkių, kurie kilo įvaldant "Blokart", buvau pasiryžęs tobulinti savo įgūdžius ir mėgavausi pažangos pojūčiu, kai pamažu vis labiau pasitikėjau savo jėgomis.

Tačiau, nors man labai patiko "Blokart", galiausiai nusprendžiau užsiimti kitu hobiu - žaisti "NewCasinoLT". Tiesiog kažkas mane traukia šiame žaidime, be to, man patinka socialinė atmosfera ir galimybė laimėti daug.

Nors galbūt ir atsisakiau Blokartingo, visada su meile ir dėkingumu žiūrėsiu į šį laiką ir dėkosiu už neįtikėtiną patirtį, kurią jis man suteikė. Ir kas žino, galbūt vieną dieną grįšiu į smėlį ir pabandysiu dar kartą!

Populiarūs įrašai