V-oji diena. Lietaus pavojus ir čempionato finišas.

Jau vakar organizatoriai įspėjo apie lietaus tikimybę (lietaus Ivanpah ežeras nematė jau daugiau kaip metus laiko). Lietus išdžiūvusiam ežerui labai reikalingas - gerokai palijus ant ežero susidaro keletos cm vandens sluoksnis, kuris išlygina paviršių. Buriavimo jausmas ant išdžiūvusio ežero panašus į buriavimą ant ledo, tik kad su marškinėliais ir daug saulės kremo.
Taigi šįryt per susirinkimą buvome informuoti, kad šiandien startų nebebus, kadangi palijus visas ežero paviršius pavirsta į purvą, kuris limpa prie kojų, ratų ir visa ko. Sako, kad su mašina tokiu atveju labai menki šansai išvažiuoti - automobilis tiesiog užklimpsta.
Jau galima oficialiai paskelbti, kad į Lietuvą parskrenda Pasaulio Blokart vėjaračių čempionato aukso medalis, kurį iškovojo Matas Mizgiris iš Nidos. Lietuvis iš viso surinko 15 taškų iš 12 startų ir solidžia persvara aplenkė antrą vietą užėmusį Mateo Vilarino (Ispanija, 29 taškai). Trečioji vieta atiteko prancūzui Herve Perrot (44 taškai). Beje, Herve prieš savaitę Amerikos Blokart čempionate laimėjo prieš ispaną ir lietuvį.
Detalūs rezultatai: žiūrėti (PDF)

Komentarai

Populiarūs įrašai