LR Ledo jachtų taurės varžybos ant Rėkyvos ežero

Ką tik grįžome iš LR Ledo jachtų taurės varžybų, kurios vyko šalia Šiaulių esančiame Rėkyvos ežere. Nors oro prognozės nežadėjo lengvų sąlygų, šeštadienį į Šiaulių jachtklubą atvyko ne tik lietuvių, tačiau ir latvių bei estų DN ir DN Opti buriuotojai.

Pirmąkart oficialiose LR ledrogių varžybose atskiroje Blokart klasėje dalyvavo ir 5 Ice-Blokart ledrogininkai (Vilius Tamkvaitis, Antanas Golubovskis, Edgaras Ragauskas, Povilas Klusas ir Matas Mizgiris).

Šeštadienį vėjo stiprumas siekė 12-15 m/s (SW), tad startai buvo atšaukti ir ant ledo tepasirodė vienas DN'as. Tuo tarpu mes nuleidome 3 Blokart ledroges su 3.0 kv.m. burėmis ir palakstėme porą valandėlių neaštriais kursais, kur tikrai netrūko aštrių pojūčių. 3.0 kv.m. burės tokiam vėjui aiškiai per didelės - 2.0 kv.m. burės būtų dirbusios žymiai efektyviau. Maksimalus šeštadienį pasiektas greitis - 64,2 km/h.

Sekmadienis po puikios jachtklubo pirties išaušo šviesus rytas. Dangus beveik giedras, vėjas - W 8-10 m/s. 11.30 val. buvo duoti startai DN'ams, o šiems finišavus - DN Opti ir Blokart ledrogių klasėms (2 ratai aplink priešvėjinį ir pavėjinį ženklus). Startavome ne bėgdami, kaip DN-Opti, bet iš stovėjimo pozicijos, kadangi išokti į Blokart ledroges tikrai ne tas pats kas į DN ar DN Opti..
Distancijoje vyravo apie 10 m/s, gūsiais gal net iki 12 m/s - toks vėjas laviruotėje yra ribinio stiprumo, tad teko nemažai pavargti krenuojant Blokart'us. Paėmę priešvėjinį ženklą pasileidome bakštagu - šis kursas daug malonesnis ir greitesnis (55-65 km/h). Pirmas ženklą paėmė Matas, po to Vilius, Edgaras, Antanas ir Povilas. Dar po vienos laviruotės finišo liniją kirtome tokia tvarka: 1-as Matas, 2-as Vilius, 3-ias Povilas, 4-as Edgaras, 5-as Antanas.

Antrame užplaukime GPS imtuvas užfiksavo savaitgalio greičio rekordą - 65,7 km/h. Šiame plaukime Blokart ledrogininkų rezultatai išsidėstė tokia tvarka: 1-as Matas, 2-as Vilius, 3-ias Edgaras, 4-as Antanas, 5-as Povilas. Iš viso dviems startams užgaišome 49 min. ir sukorėme 20,3 km.

Kadangi laikėsi pliusinė temperatūra, vėjas vis stiprėjo ir į properšą įskriejo vienas iš DN ledrogininkų, varžybų organizatoriai nusprendė daugiau nebeduoti startų ir užbaigti LR Ledo jachtų taurės varžybas ant Rėkyvos ledo. Nors ir kaip buvo gaila, kad suplaukėme dvigubai mažiau nei planuota, visgi žmonių saugumas ant ledo yra pirmoje vietoje.

LR Ledo jachtų taurės varžybų Blokart ledrogių klasės galutiniai rezultatai:
1. Matas Mizgiris (Neringa), (1, 1) 0 tšk.
2. Vilius Tamkvaitis (Klaipėda), (2, 2) 4 tšk.
3. Edgaras Ragauskas (Klaipėda), (3, 4) 7 tšk.
4. Antanas Golubovskis (Neringa), (5, 3) 8 tšk.
5. Povilas Klusas (Klaipėda), (4, DNF)

Daugiau foto: www.qhoto.net/gerovejo

Komentarai

Populiarūs įrašai